Sîmbătă, 10 septembrie curent, a avut loc primul seminar de instruire a contribuabililor ce cad sub incidenţa art. 187, alin. 21 din Codul fiscal şi Ordinului Inspectoratului Fiscal Principal de Stat nr. 698 din 22.08.2011, şi care din 01.01.2012 vor prezenta, în mod obligatoriu, dările de seamă fiscale utilizînd metode automatizate de raportare electronică. 

La seminar au fost prezenţi reprezentanţii a circa 40 companii, iar lista doritorilor de a participa este actualizată zilnic de către colaboratorii Centrului de asistenţă şi contact din cadrul Î.S. „Fiscservinform” la numărul de telefon (022) 822-222.

 Vă reamintim că începînd cu 1 ianuarie 2012, subiecţii impunerii cu TVA care se deservesc de:
– Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (Direcţia Marilor Contribuabili);
– Inspectoratul fiscal de stat pe municipiul Chişinău;
– Inspectoratul fiscal de stat pe municipiul Bălţi şi
– Direcţia administrării fiscale Comrat din cadrul Inspectoratului fiscal de stat pe unitatea teritorială autonomă Găgăuzia,
vor prezenta, în mod obligatoriu, dările de seamă fiscale utilizînd metode automatizate de raportare electronică prin intermediul serviciului „Declaraţie electronică”.

Potrivit planului de conectare, contribuabilii sunt deserviţi în fiecare zi a săptămînii, conform unui grafic, de luni pînă vineri între orele 08:00 şi 17:00. Ziua de sîmbătă însă, este dedicată instruirii agenţilor economici care au primit semnătura electronică de autentificare pe parcursul săptămînii curente. Astfel, în fiecare zi de sîmbătă, la orele 09:00, în incinta Centrului de instruire din cadrul oficiului fiscal Botanica (ce se află pe str. Teilor 7∕2, et. 5) sunt petrecute seminare privind utilizarea serviciului „Declaraţie electronică” pentru vorbitorii limbii de stat şi la orele 10:30 se petrec instruirile pentru vorbitorii de limbă rusă.

În cazul în care, din motive întemeiate (absenţa din ţară, deplasare, ş.a.) contribuabilii nu vor reuşi să primească semnătura electronică de autentificare în timpul programat, aceştia se vor adresa la organul fiscal la care se deservesc pentru a stabili posibilitatea de reprogramare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.