Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a lansat prima bibliotecă digitală a publicaţiilor de patrimoniu Bibliotecă Naţională Digitală (BND) MOLDAVICA .

BND Moldavica este concepută ca o bază centrală de full texte ale documentelor patrimoniale incluse în Registrul Programului Naţional “Memoria Moldovei”, accesibilă pe gratis pe site-ul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova, şi în acelaşi timp ca un serviciu Web de asigurare a accesului integrat la variantele numerice ale documentelor patrimoniale neincluse în Registru, dar făcute disponibile pe serverele bibliotecilor şi a altor instituţii deţinătoare de fonduri patrimoniale.

BND Moldavica constituie, de asemenea, un portal de acces, prin serviciul Web al Bibliotecii Digitale Europene, al bibliotecilor naţionale europene la colecţiile patrimoniale digitizate din Moldova şi al beneficiarilor din Republica Moldova la colecţiile patrimoniale digitale ale bibliotecilor naţionale din Europa.

Timp de un an, autorii proiectului au reuşit să scaneze peste o mie de cărţi şi documente care fac parte din patrimoniul Moldovei. Biblioteca digitală va permite păstrarea originalelor prin limitarea accesului direct la ele.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.