ape

Astăzi a fost prezentat modelul platformei comune de autorizare de folosinţă a apei, creată de Centrul de Guvernare Electronică, care va permite instituirea unui ghișeu unic de eliberare a autorizaţiilor de folosinţă a apei. Prezentarea platformei a avut loc cu ocazia intrării în vigoare a Legii apelor, care prezintă documentul-cadru ce promovează managementul modern al resurselor apelor.

Platforma comună de autorizare a folosinței apei reprezintă un sistem informatic destinat gestionării proceselor de recepţionare, procesare a cererilor şi eliberare a autorizației de mediu pentru folosința specială a apei. Aceasta a fost creată în sprijinul Programului Compact.

Stela Mocanu, directorul Centrului de Guvernare Electronică, a declarat că datorită acestui ghișeu unic persoanele fizice și juridice vor putea depune on-line solicitările și nu se vor mai confrunta cu proceduri complicate, costisitoare și de durată pentru obținerea autorizațiilor de folosință a apei. Ghișeul unic on-line va putea fi accesat pe portalul serviciilor publice – www.servicii.gov.md – din luna martie 2014.

Legea apelor intră în vigoare pe 26 octombrie curent și va substitui vechiul Cod al apelor, aprobat acum 20 de ani. Evenimentul a fost marcat de către Fondul Provocările Mileniului Moldova împreună cu Ministerul Mediului, cu participarea altor instituții internaționale care oferă asistență pentru implementarea Legii apelor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.