Grupul de companii MUK și compania Stratus Technologies, specializată în dezvoltarea de soluții server fiabile, precum și produse care asigură disponibilitatea continuă a infrastructurii de comunicații, au anunțat despre semnarea unui acord de distribuție pe teritoriul Republicii Moldova.

Unul dintre produsele de top ale companiei Stratus Technologies este platforma de înaltă performanță ftServer. Aceasta asigură funcționarea continuă a programelor, fără întreruperi sau pierderi de date și include atât partea hardware cât și cea software, precum și suportul. Datorită utilizării celor mai noi procesoare Intel, suportului pentru sistemele de operare Windows, Linux și tehnologiilor de virtualizare (VMware, Hyper-V și KVM), ftServer asigură o disponibilitate continuă a sistemelor cu ajutorul unei tehnologii îmbunătățite de „failover”, precum și capacităților de gestionare și monitorizare în timp real. Soluția se implementează rapid și este ușor de gestionat, iar suportul este realizat prin înlocuirea oricărui component fără deconectare.

Un alt produs Stratus, care trebuie remarcat, este software-ul everRun. Acesta simplifică procesul de asigurare a disponibilității constante a aplicațiilor, combinând două servere de la orice producător, prin platforma de virtualizare, care unește în perechi mașinile virtuale și creează un mediu de operare unificat. Ca aplicația să se execute fără întreruperi și pierderi de date, se replică tot mediul aplicațiilor, inclusiv datele din memorie. În cazul în care un server fizic iese din funcțiune, aplicația continuă să ruleze pe altul – fără întreruperi sau pierderi de date. În caz de ieșire din funcțiune a unei componente dintr-un sistem, everRun utilizează în schimbul acesteia componenta funcțională a celui de al doilea sistem, până când componenta defectă nu va fi reparată sau înlocuita. Datorită utilizării tehnologiei de virtualizare open source KVM, everRun permite consolidarea serverelor fizice și reducerea costurilor de exploatare. Soluția suportă majoritatea serverelor care au la baza procesoare Intel x86, iar companiile nu trebuie să recalifice specialiștii IT.

E de remarcat și soluția Run SplitSite, care oferă protecție împotriva întreruperilor locale ale energiei electrice, avariilor din clădiri și ieșirea din funcțiune a serverelor. everRun SplitSite efectuează replicarea sincronă a datelor între două locații îndepărtate, inclusiv între diverse obiecte și centre de date. În același timp, între două computere fizice conectarea are loc prin rețea. Dacă există o defecțiune a unui server fizic sau nod, software-ul everRun detectează automat acest lucru și asigură funcționarea mașinilor virtuale, fără întreruperi. După restabilirea nodului sau a serverului ieșit din funcțiune, soluția sincronizează automat toate discurile și memoria mașinilor virtuale. Astfel, SplitSite asigura funcționarea continuă, chiar și în cazul unui accident.

Pentru a afla mai multe informații despre achiziționarea soluțiilor Stratus Technologies apelați la numărul de telefon +373-677-00-611, sau la e-mail: office@muk.md.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.