IP TVPeste 99 % din abonaţii Moldtelecom la serviciile de Internet fix în bandă largă au avut conexiune stabilă la servicii chiar şi în condiţiile meteo extrem de dificile, care au afectat o mare parte din ţară, săptămâna trecută.

Asigurarea stabilităţii serviciilor în contextul unor astfel de condiţii de risc sporit este posibilă datorită utilizării de către Moldtelecom a canalelor subterane pentru trasarea cablurilor de fibră optică, în baza cărora sunt prestate serviciile de acces la rețeaua globala Internet.

Ca rezultat al investiţiilor realizate în construcția şi dezvoltarea unei infrastructuri stabile şi de calitate, mai puţin de 1 % din abonaţi din întreaga ţară au fost afectaţi prin deconectarea serviciilor, din cauza unor astfel de condiţii meteo dificile. Majoritatea incidentelor înregistrate au fost provocate de întreruperea curentului electric. Cele mai afectate zone din ţară au fost localităţile Comrat, Anenii Noi, Căuşeni şi Cahul, unde se mai realizează până în prezent lucrări de înlăturare a cauzelor defecţiunilor provocate de ninsori şi restabilirea serviciilor.

Ținând cont de importanţa serviciilor de internet în activitatea zilnică a abonaţilor companiei, Moldtelecom a implicat activ echipele de specialişti astfel încât până la sfârșitul săptămânii trecute au fost remediate majoritatea incidentelor provocate de calamitatea naturală.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.