Ministrul a adresat studenţilor felicitări cu această performanţă şi le-a dorit succese şi noi realizări pe viitor. “Aceşti studenţi sînt cei mai buni, din cei mai buni, iar acest concurs constituie o investiţie într-un viitor prosper al ţării noastre”, a spus ministrul Mihail Şleahtiţchi.

De laptopuri au beneficiat studenţii: Taşlîc Nestor-Artur, Afanas Nicolai, Cernopolc Cristina, Monahov Alexandru, Vieru Vadim, Mămăligă Iuliana, Puşneac Violeta, Trofim Nadejda, Voica Mihail, Tăutu Rodica, Cerlat (Dolghier) Sofia şi Oţel Emelian.

La cea de-a 15-a ediţie a concursului naţional Burse de Merit, 43 de studenţi au luat burse de gradul trei, a câte 5000 de lei, 26 – burse de gradul doi (8000 de lei) şi alţi 12 – burse de gradul întâi, a câte 12 000 de lei. 12 premianţi de gradul întâi beneficiază de cîte un laptop din partea Guvernului, la iniţiativa primministrului Vlad Filat,care să le faciliteze accesul la informaţie. Premiile au fost acordate studenţilor.

Programul Burse de Merit a fost lansat în 1996 din iniţiativa Fundaţiei Soros-Moldova pentru a încuraja performanţele academice, ştiinţifice şi extracurriculare ale studenţilor din Moldova.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.