Elevii din Republica Moldova au obținut cele mai înalte performanțe: medalia de Aur a fost câștigată de Gabriel Cojocaru, iar medalia de bronz – de către Rudi Alexandru, ambii elevi în clasa a X-a, Instituţia Privată de Învăţământ Liceul Teoretic „Orizont”, Durlești, mun. Chișinău.

Amintim că Republica Moldova a fost gazda ediției a 25-a a Olimpiadei Balcanice la Informatică, care s-a desfășurat în perioada 3-7 iulie 2017, la Chișinău.

La Olimpiada Balcanică la Informatică au participat 49 de elevi, însoțiți de 24 profesori, din 12 țări: Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Italia, Republica Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Turcia. Olimpiada Balcanică la Informatică a fost organizată de către Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

Elevii au rezolvat, pe parcursul a doua zile de competiții,  șase probleme de programare de complexitate avansata. 

Lista tuturor învingătorilor poate fi accesată pe pagina: boi2017.md.

Republica Moldova a devenit membru permanent al grupului de țări balcanice participante la această competiție începând cu anul 2004. Pe parcursul a 13 ani de participare, loturile olimpice ale Republicii Moldova au obținut 3 medalii de aur, 2 medalii de argint şi 17 de bronz. Republica Moldova a mai fost gazda acestor competiții in anul 2007.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.