Prin hotărârea sa nr. 1053 din 14 septembrie 2016, Guvernul l-a numit în funcția de director adjunct al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) pe Marian Pocaznoi, care a lucrat până la această dată în calitate de șef al Direcției monitorizare și control din cadrul ANRCETI.

Marian Pocaznoi a fost numit în funcția respectivă pe un termen de patru ani. Hotărârea Guvernului a intrat în vigoare astăzi, 16 septembrie, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Marian Pocaznoi are 35 de ani. Deține diploma de licență în jurnalism și științe ale comunicării și diploma de licență în drept ale Universității de Stat din Moldova, la care a studiat în perioada 1998 – 2003 și, respectiv, 2003 – 2007. În anii 2012 – 2015 a făcut studii postuniversitare la Academia de Administrare Publică din Moldova și deține diploma de master în științe politice a acestei instituții.

Timp de 12 ani (2003 – 2015) Marian Pocaznoi a activat în cadrul Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), unde a exercitat mai multe funcții: specialist principal, consultant în cadrul aparatului CCA, redactor-șef al revistei CCA ”Panoramic TV”, membru al CCA și președinte al CCA (anii 2011 – 2014). În perioada 1 decembrie 2015 – 15 septembrie 2016, el a lucrat în cadrul ANRCETI în calitate de șef al Direcției monitorizare și control.

Conform Legii comunicaţiilor electronice, directorul și directorii adjuncți ai ANRCETI sunt desemnați de către Guvern pentru un termen de patru ani. Aceeași lege stabilește că nici unul din membrii Consiliului de Administraţie al ANRCETI, constituit din directorul și directorii adjuncți ai acesteia, nu poate deține funcția mai mult de opt ani. Fostul director adjunct al ANRCETI, Iurie Ursu și-a prezentat demisia în legătură cu încheierea celui de-al doilea mandat al său.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.