S.A. „Moldtelecom” intenţionează să tragă fibră optică şi în orăşelul Durleşti la case (sectorul privat), cel puţin aşa reiese dintr-o discuţie avută cu un operator al companiei.

Ieri, am fost contactat de un reprezentant de la Moldtelecom care m-a întrebat dacă nu doresc să trec la un pachet nou de internet + televiziune digitală. I-am acordat şi eu o întrebare dacă este deja fibră optică în Durleşti. La care doamna mi-a răspus că la moment nu e, dar se face un sondaj pentru a afla părerea durleştenilor privitor la noile pachete la acelaşi preţ şi care pot fi oferite prin fibră optică. Astfel, dacă vor fi mai mulţi doritori, atunci e posibil şă se tragă fibră optică şi în Durleşti. În final i-am răspuns ca voi accepta oferta, oricum nu am ce pierde şi alternative nu prea am (cu excepţia internetului 3G), şi nu cred că voi avea în curînd.

Sper că vor fi totuşi mai mulţi doritori şi voi fi în rând cu lumea :), voi dispune de internet prin fibră optică. Mai sper ca Moldtelecom să dispună de mijloace şi să lanseze reţeaua sa la Durleşti în maxim un an. Mă gîndeam la aşa o evoluţie, dar nu aşa de repede, ci peste 2-3 ani.

Notă ITMOLDOVA: Compania StarNet are deja conectate cu fibră optică mai multe blocuri rezidenţiale din Durleşti: str. Chimiştilor, Gribov, Hîrtoape şi Vladimirescu. În sectorul privat sunt planificate conectările în lunile ce urmează.

1 COMENTARIU

  1. eu tot nas fi inpotriva dacam oltelecom va aduce magistrala de fibra optica in „Buiucani vechi” precum ca StarNet a trasat multa fibra chisr si in Buicani VEchi dar chiar pe strada care locuies eu au treas doat o jumatate din strada ia jumatate pe care stau eu nu afost onorata si chint iam intreba de ce au spus ca sunt putine case……. daca doriti puteti achita singuri lucrarile si materealele precum cablul . Si cum acolo mai este nevoie de 1Km de cablua asta costa in jur de 800-900 euro la dinsi dar asa cablul costa 700$ respectiv in jur la 543.9 euro (http://999.md/Board/Message.aspx?MsgID=11702476&query=FIBRA%20OPTICA)
    deci iata care esti situati si dupa aia ei se vor folosi de linia aceia si vor fae bai vor presta Intrnet da noi ca nu cine treb sa platin sau cum

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.