Endava_new office

Endava, una din companiile de top de servicii IT din Europa, având origini într-o companie locală fondată acum 15 ani în Moldova, a deschis un nou oficiu la Chișinău. Endava are acum peste 2.250 de angajaţi în cele 12 birouri ale sale deschise în 6 ţări. În Chișinău, Endava are la moment 350 de angajaţi şi oferă oportunităţi de carieră atât pentru absolvenţi IT, cât şi pentru profesionişti cu experienţă.

Deschiderea noului oficiu este o etapă importantă în dezvoltarea centrului de livrare Endava din Chişinău, dar şi a sectorului IT din Republica Moldova, pentru că oferă oportunităţi de carieră pentru oamenii noi care se alătură echipei Endava, dar şi perspective de avansare în carieră pentru angajaţii actuali ai Endava, care au şansa de a lucra pentru clienţi mari, companii internaţionale din Marea Britanie, SUA şi Germania.

Compania este văzută ca o poveste de succes în Moldova şi participă activ în proiecte de dezvoltare şi creştere a industriei IT, fiind implicată în mai multe iniţiative de consolidare a comunităţii IT – de la interacţiunea cu universităţile locale, la dezvoltarea comunităţilor tehnice şi colaborarea cu agenții guvernamentale.

Situat în centrul oraşului, pe o suprafaţă de 700 de metri pătraţi, noul spaţiu se află într-o clădire de oficii de clasă A, cele mai bune disponibile din Moldova, fiind decorat conform noilor standarde Endava la nivel de grup. Facilităţile includ 5 săli de conferinţe şi zone de relaxare. Acesta este un spaţiu adiţional, situat în apropiere de oficiile Endava Tower, o clădire cu 8 nivele care găzduieşte 350 angajaţi Endava.

Kumail Jetha, Manager General Endava Chișinău a declarat: „Am văzut potenţialul pieţei IT din Moldova cu mai mulţi ani în urmă. Talentul în domeniul tehnic este la un nivel înalt, etica muncii este foarte bună, iar sectorul IT se dezvoltă continuu de la an la an. Planificăm să ne continuăm creşterea şi să angajăm 100 de persoane în următoarele 12 luni, să depășim un număr total de 450 de angajați, astfel încât deschiderea unor spații de birouri suplimentare este un factor cheie pentru extinderea activității noastre în Moldova.”

Endava_space

Endava oferă oportunități pentru specialiști IT la toate nivelele de carieră. În acest an, pe lângă programele curente de internship, compania a deschis recent mai multe poziții pentru profesioniști IT cu experiență, care doresc să se alăture echipei din Chişinău în următoarele arii: Scala, Java, Ruby, Android, iOS, .NET, UI şi testare soft.

Compania acordă o atenţie sporită dezvoltării carierei oamenilor săi prin expunere la un mediu de lucru internaţional, contact direct cu clienţii şi oportunităţi de a colabora cu colegii din alte locaţii, astfel că toate acestea împreună cu condiţiile excelente de muncă şi un accent pe echilibrul între viaţa profesională şi cea personală, au făcut ca Endava să fie recunoscută ca un angajator de top în domeniul IT în locaţiile sale din Europa de Est.

Endava are centre de livrare în principalele hub-uri IT din regiune: Chișinău, Bucureşti, Cluj, Iaşi, Belgrad şi Skopje. Creşterea Endava este orientată spre extinderea continuă a centrelor sale şi pe deschiderea unor noi locații pentru a satisface cererea din partea clienţilor. În 2014 Endava a deschis un birou la Frankfurt, în urma unei fuziuni cu un grup de consultanţă IT din Germania. În acest an compania a deschis un nou centru de livrare în Skopje, Macedonia, iar recent a anunţat o fuziune strategică cu compania de servicii IT PSTech din Belgrad, care are peste 330 de angajaţi.

Robert Spitall, Director Operaţiuni Endava a spus: „Din Chișinău livrăm soluţii IT pentru clienţi internaţionali care apreciază tradiția în învățământul tehnic superior, similitudinile culturale şi abordarea analitică, care ne permit să livrăm şi în continuare proiecte foarte complexe. Recent, Moldova a semnat Acordul de Asociere cu UE ca parte a planului de apropiere de Uniunea Europeană, acesta fiind un pas foarte important atât pentru clienţii noştri, cât şi pentru noi, întărind astfel angajamentul față de sectorul IT din Moldova.”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.