Orange Moldcell UnitePână în prezent, la aproape o lună de când a fost lansat serviciul ce le permite moldovenilor să-şi schimbe operatorul de telefonie mobilă, dar să-şi păstreze numărul, au fost înregistrate peste şapte mii de cereri de portare. Dintre acestea, 5300 au fost deja executate, arată datele Administratorului bazei de date centralizate pentru portarea numerelor de telefonie mobilă.

Permisiunea de portare a numerelor de telefon, intrată în vigoare acum o lună, a creat condiţii pentru o nouă reîmpărţire a pieţei de telefonie mobilă, una dintre cele mai dinamice din ţara noastră. Unul dintre obiectivele propuse de către autoritatea de reglementare, cea de dinamizare a competiţiei, care să se soldeze cu servicii mai accesibile şi mai calitative, pare să aibă succes. Unele mai atrăgătoare decât altele, ofertele din partea celor trei operatori n-au întârziat să apară. Însă o ofertă apetisantă nu este suficientă pentru ruperea unei bucăţi mai mari de piaţă de la concurenţi. Contează foarte mult şi procesul de portare nemijlocit: cât de bine organizează operatorul intrarea clienţilor concurenţei  în „familia” sa.

Pentru a vedea cum este organizat procesul de portare de către companiile de telefonie mobilă, reporterii ECOnomist au aflat „pe pielea lor” cât de facilă este procedura de portare la cei trei operatori de telefonie mobilă și au portat câte un număr de telefon la fiecare dintre cei trei operatori: Orange, Moldcell şi Unité.

Orange

Orange are cea mai mare reţea de telefonie mobilă din ţară, iar toţi prietenii mei sunt clienţii acestei reţele, cauză din care am decis să migrez anume  în această reţea. Plus la asta, mă avantaja o ofertă de-a lor. Astfel, chiar a doua zi de la lansarea noului serviciu, pe doi iulie, am mers la unul dintre oficiile Orange pentru a depune o cerere. Cu toate că erau cozi imense (fapt ce demonstrează încă o dată că au cei mai mulţi clienţi), puţini dintre clienţi erau acolo pentru  a solicita portarea numărului de telefon.

Când mi-a venit rândul, consultantul a început să-mi prezinte, explicit şi convingător, ce oferte au. Deşi nu aveam intenţia de a trece la abonament, consultant insista să aleg unul. După ce i-am expus ferm dorinţa de a porta numărul doar la prepay, nu a mai insistat. Mi-a cerut buletinul de identitate pentru a începe completarea cererii. Era puţin stresat, nu ştia exact cum se face procedura, cerea mereu sfaturi de la colegă, care verifica dacă acesta îndeplineşte corect cererea de portare. A fost destul de amabil, doar că a durat cam mult completarea cererii. Între timp, am cumpărat o cartelă Orange, cu un număr temporar, pe care puteam să-l utilizez până va avea loc portarea.

Am fost asigurată că timp de cinci zile numărul va fi portat, iar despre asta voi fi anunţată printr-un mesaj, expediat pe ambele numere: şi pe cel vechi, dar şi pe cel temporar.

După cinci zile, pe nouă iulie, am realizat că încă nu primisem nici un mesaj care să confirme încheierea procedurii. Prin urmare, am mers din nou la acelaşi oficiu Orange pentru a afla cauza. De această dată am discutat cu un alt consultant, care a verificat corectitudinea datelor introduse, însă nu a depistat problema şi mi-a sugerat să vin a doua zi, atunci când va fi la serviciu persoana care m-a deservit iniţial. Pe zece iulie, am mers din nou la Orange şi am discutat cu operatorul, care mi-a comunicat că cererea mea a fost respinsă din cauza unor probleme tehnice. Deci, peste şase zile lucrătoare după depunerea cererii. După cum am aflat mai târziu, cauza era introducerea greşită a datelor (de către consultant). Astfel, operatorul a completat (destul de greu şi de această dată) o nouă cerere. Am fost asigurată din nou că totul va funcţiona bine.

Mare mi-a fost dezamăgirea când au mai trecut alte cinci zile lucrătoare, iar numărul încă nu fusese portat.  Pe 17 iulie am mers din nou la Orange, pentru a afla că există nişte probleme, fără să mi se explice care anume. Mi s-a spus să mai aştept vreo două-trei zile.

Şi, în sfârşit, vineri seara, pe 19 iulie, am descoperit, absolut întâmplător, că numărul meu a fost portat (m-a sunat cineva din reţeua Moldcell şi mi-a zis că aude un ton distinctiv pentru numerele portate). Se pare că cei de la Orange nu au binevoit, nici după atâta aşteptare, să-mi trimită mesajul de înştiinţare pe care l-au promis…

Astfel, transferul în reţeaua Orange a durat, în total, 13 zile lucrătoare.

Moldcell

După primele zece zile de la lansarea serviciului de portabilitate, operatorul violet a organizat o conferinţă de presă în care directorul pe Marketing al companiei anunţa că Moldcell avea, la momentul respectiv, cele mai multe numere portate din alte reţele. Mai exact, numărul clienţilor care au migrat la Moldcell depăşea de circa nouă ori cifra celor care au trecut la ceilalţi doi operatori.

Am ales să intru la unul din oficiile Moldcell, situat chiar în miezul capitalei. Ajunsă acolo, am constatat că toate persoanele ce aşteptau să fie deservite, dar şi cele care au venit după mine, se aflau acolo anume pentru portare.

Vroiam să fiu portată la un număr prepay, dar ghinionul meu a fost că cartele prepay erau epuizate. Astfel, m-am văzut nevoită să merg la un alt oficiu, deşi îmi aşteptasem cuminte rândul ceva mai mult de 20 de minute. Acolo mi s-a vorbit cu toată amabilitatea, dar fără insistenţă exagerată, despre avantajele ofertei de 160 lei, ce presupune că vorbeşti nelimitat cu orice număr naţional timp de un an.  Şi aşa cum consultantul s-a lovit de refuzul meu ferm, mi s-a pus la dispoziţie oferta prepay. Consultanţii au fost destul de amabili, iar numărul a fost portat peste de cinci zile.

Unité

La Unité am mers luni, pe data de 22 iulie, pentru a porta un număr de telefon din reţeua Orange. Operatorul a fost binevoitor şi a avut răbdare să-mi explice toate ofertele. Mi-am dat seama ca Unité-ul are într-adevăr cele mai mici tarife din ţară pentru convorbiri spre alte reţele naţionale (doar 50 bani per minut), dar şi pentru apelurile internaţionale.  M-a tentat abonamentul de 159 de lei, care presupune apeluri nelimitate în reţeua Unité, Moldtelecom, dar şi spre celelalte reţelele naţionale+ 200 de minute pentru apeluri internaţionale+ trafic internet nelimitat. Am făcut alegerea, fără să suport insistenţa de a-mi schimba opţiunea (aşa ca la Orange). Mi-a zâmbit şi mi-a cerut buletinul de identitate şi cartela pentru a completa cererea. A mers apoi cu mine la casă, pentru a procura cartela Unité şi mi-a urat bun venit în reţeua lor. Totul a durat vreo zece minute, chiar am rămas surprinsă. Peste patru zile numărul a fost portat în reţeua Unité. Fără probleme. Fără bătăi de cap. Fără… „mai aşteptaţi”…Mai mult ca atât, după încă o zi am fost telefonată de un consultant Unité, care m-a întrebat dacă nu au survenit probleme de când am intrat în familia lor.

Sursa: eco.md

3 COMENTARII

  1. Eu nici nu ma gandesc sa trec in alta retea, chiar si cu aceste legi, sa le spun cam proaste, de a putea trece la alt operator pastrandu-ti numarul curent, orange ramane nr. 1

    Asa ca, pana acum sunt foarte multumit de serviciile lor inclusiv in relatiile cu clientii.

    • Cyber pana sa afirmi ca sunt numarul 1 fa te rog un studiu, cum scrie si in articol, sunt departe de a avea cele mai bune preturi, plus daca esti de 10 ani in retea si treci de la un paket la altul, istoria in compania lor ti se trece de la 0, anulandu-ti toate bonusurile care li-ai avut, mai lasa-ma cu ase numere unu…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.