Indemnizațiile paternale vor putea fi solicitate în mod electronic. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Astfel, depunerea cererii va fi posibilă în regim online, prin accesarea serviciului „e–Cerere Indemnizaţii familiilor cu copii”, disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor electronice – servicii.gov.md,  sau pe paginaweb a Casei Naţionale de Asigurări Sociale – cnas.md.

Implementarea serviciului eCerere pentru solicitarea indemnizaţiei paternale va facilita accesibilitatea pentru clienți, va reduce termenul de prestare a serviciului și costurile suportate de beneficiari. Totodată, punerea în aplicare a serviciului va contribui la diminuarea sarcinii administrative pentru Casa Naţională de Asigurări Sociale.

În prezent, CNAS aplică serviciul electronic „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii”  prin intermediul căruia au fost depuse deja 3409 cereri, începând cu luna noiembrie 2016. Acest serviciu este destinat solicitanţilor de indemnizaţii adresate familiilor cu copii şi oferă oportunitatea de a depune cererea în mod electronic pentru stabilirea următoarelor tipuri de indemnizaţii: indemnizaţia unică la naşterea copilului; indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani; indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 1,5/2 ani.

Cererile on-line pentru acordarea indemnizaţiilor paternale pot fi depuse odată cu intrarea în vigoare a modificărilor şi completărilor la Regulamentul cu privire la condiţiile de stabilire, modul de calcul şi de plată a indemnizaţiei paternale, după publicarea în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.