Pe lângă faptul că prin rețelele sociale poți comunica cu prietenii sau cunoștințele, mai poți adăuga și statusuri prin care îți poți împărtăși starea de spirit sau ai posibilitate de a-ți anunța prietenii despre un eveniment din viața ta.

Noțiunea de status poate fi definită ca o poziție a unui individ într-un sistem dat sau societate. Cel mai îmbucurător fapt este atunci când primești aprecieri și comentarii referitoare la statusuri. Un număr mai mare de reacții din partea mai multor internauți înseamnă că poziția ta a stârnit interes pentru alte persoane.

Există, însă careva norme pe care trebuie să le respecți dacă vrei să primești mult feedback.

1. Fii clar. Probabil e primul lucru de care trebuie să ții cont. Atunci când exprimi un mesaj, nu trebuie să-l complici, nu trebuie să scrii eseuri sau nuvele. E destul un enunț, dar care are un scop și adresare precisă.

2. Nu face abuzuri. Aici se face referință la intervalul de timp și temele de discuție. Nu poți să îți invadezi la fiecare oră prietenii din rețelele sociale cu statusurile tale și nici nu e bine când abordezi una și aceeași temă de discuție. Nu va fi bine când amicii tăi vor vedea în profilul tău numai mesaje de dragoste. Fă o diversitate.

3. Scapă o glumă. Fii sigur că dacă faci o persoană să zâmbească atunci aprecierea e de partea ta. Dar ai grijă să nu prefaci statusurile din odnoklassniki sau facebook într-o sursă de bancuri. Mai vezi ca bancurile să nu fie lungi sau seci.

4. Evenimentul. Oare pe prietenii tăi nu-i interesează anumite evenimente în care vei fii implicat sau care involuntar îți captează atenția. Sigur că da. Așa că, dacă ai aflat vreo întâmplare importantă care te-a interesat, atunci cu siguranță va capta și atenția altor internauți. Pe lângă aceasta poți să scapi vreun status cu impresii post-eveniment.

5. Adresează întrebări. Dacă dorești răspunsuri, atunci aceasta e calea. Cele mai apreciate sunt întrebările de actualitate sau cele retorice. Formulează corect întrebarea și provoacă-ți prietenii la discuție.

6. Stai în contact cu viața personală. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să spui ce faci la un anumit interval de timp. Este destul să-ți împărtășești starea de spirit, dar ai grijă la limite. Un caz similar a fost înregistrat în SUA când o femeie a anunțat în facebook că pleacă în vacanță. În urma acestui status, hoții au jefuit apartamentul femeii. Ai grijă să nu ajungi în așa situație, ai grijă la ce scrii.

7. Menține discuția. Dacă ai postat un status care a pornit discuții, trebuie să-l menții. Asta ar însemna că trebuie să te implici și tu în convorbire, să dai un nou ton schimbului de păreri.

Punctele enumerate mai sus sunt ca o mostră. Ține cont de ele și cu siguranță opinia ta în rețelele sociale ca odnoklassniki sau facebook va fi apreciată și discutată.

sursa: totul.md

1 COMENTARIU

  1. […] Cum să ai multe comentarii la statusurile din odnoklassniki sau facebook Mon Nov 08, 2010 9:13 am Pe lângă faptul că prin rețelele sociale poți comunica cu prietenii sau cunoștințele, mai poți adăuga și statusuri prin care îți poți împărtăși starea de spirit sau ai posibilitate de a-ți anunța prietenii despre un eveniment din viața ta. Noțiunea de status poate fi definită ca o poziție a unui individ într-un sistem dat sau […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.