Chișinău CodeCamp, conferinţa IT organizată la data de 8 decembrie în capitală, a fost o nouă ocazie pentru IT-ştii din Moldova de a se cunoaşte, dar şi de a afla lucruri interesante din experienţa unor profesionişti de valoare. S-a optat pentru un cadru neformal și prietenos, subiecte actuale și sesiuni de prezentări în care s-au integrat organic discuţiile cu cei peste 50 de participanţi.

S-a discutat util şi practic despre Agile, ASP.NET şi nu numai. S-au abordat aspecte tactice şi strategice ce țin de implementarea proiectelor IT, colaborarea cu clienţii, comportamentul adecvat în cazul depășirii termenelor – detalii care nu se predau la facultate, ci vin odată cu experienţa sau se învață în cadrul CodeCamp. Moderatorii sesiunilor au fost profesioniști din cadrul companiilor IT româneşti şi internaţionale, cu peste 10 ani de experiență în domeniu.

Chișinău CodeCamp este un eveniment pe care Asociaţia Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC îl organizează în Moldova pentru prima dată. Parteneri sunt Endava, Microsoft și Proiectul USAID CEED II.

„Considerăm că acest eveniment este un pas important pentru dezvoltarea comunității IT din Moldova. Endava Moldova va sprijini şi viitoarele evenimente CodeCamp. În România la aceste evenimente sunt peste 300 de participanți şi vin până la 40 de speakeri. Suntem siguri că la Chișinău putem depăși acești indicatori”, a declarat Nicolae Godiac, membru al Consiliului Directorilor ATIC, Director Operațional Endava Moldova.

„Informația prezentată e foarte utilă. Am fost impresionată. Ce este uimitor, e că în urma discuțiilor în cadrul evenimentului, unele opinii ale mele s-au schimbat, fapt care mi se întâmplă rar”, a spus Irina, angajată în sectorul IT, participantă la CodeCamp.

„Formatul este simplu și apropiat de participant. M-a bucurat că am realizat și exerciții practice. CodeCamp este şi pentru tinerii specialiști, și pentru cei versați, care au ales calea IT-ului și vor să progreseze în acest domeniu. Aș recomanda ferm studenților să se implice mai mult, să nu aștepte sfârșitul facultății ca să înceapă a crește profesional”, consideră Dumitru, student la IT.

Evenimentele de tip CodeCamp sunt dedicate consolidării comunității locale a IT-ştilor. Scopul CodeCamp este de a apropia profesioniștii IT, de a facilita comunicarea și schimbul de experiență, dar și de a-i ajuta să depășească, prin eforturi comune, provocările pe care le întâmpină în activitatea curentă.

Următorul eveniment din această serie, Chisinau Codecamp – Mobile Workshop, va avea loc pe data de 15 decembrie 2012.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.