Într-un interviu acordat agentiei InfoMarket, preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Marian Pocaznoi a declarat că necatind la retragerea licenţei de la aceasta companie pentru retranslarea programelor de televiziune, StarNet continuă să ofere aceste servicii.

„Noi inca nu am avut un aşa precedent ca o companie, atât de obraznic şi fara rusine sa încalce legislatia”, – a declarat Marian Pocaznoi. Decizia CCA de a revoca autorizatia de retranslare de la StarNet a fost adoptata pe 24 octombrie 2011 pentru retranslarea ilegală în retele de cablu TV Box a 110 canale TV. Această decizie a intrat în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial pe 4 noiembrie.

Pe 8 noiembrie CCA a trimis prin curier la organele de aplicare a legii o scrisoare cu solicitarea de a opri încălcarea legislaţiei de către compania StarNet. Solicitarea a fost adresată Procuraturii Generale, MAI, CCCEC, IFPS, ANRCETI, CNPF, MTIC si Ministerului Finantelor. Marian Pocaznoi a spus că, uneori, CCA detectează încălcări precum retransmiterea ilegală de către reţelele de cablu a 5-10 canale TV, insa asa, ca sa fie retranslate ilegal peste 100 de canale nu s-a mai întâmplat.

„Cazul StarNet – este un precedent grav, si compania trebuie să fie trasa la raspundere în conformitate cu legislaţia,” – a declarat Marian Pocaznoi. El a subliniat de asemenea că organele de aplicare a legii in scopul asigurarii respectarii legislatiei ar putea confisca echipamentul companiei StarNet, MTIC sa efectueze deconectarea tehnica a canalelor utilizate de companie, IFPS – sa închidă conturile bancare a acesteia. Marian Pocaznoi a solicitat tragerea la raspundere cit mai rapidă a companiei şi a persoanelor implicate în „încălcarea obraznica a legislatiei in vigoare”.

Sursa: infomarket.md

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.