Din 24 iunie, fiecare consilier are pe masa sa de lucru câte un laptop de serviciu. Primarul Dorin Chirtoacă a declarat că CMC se apropie de standardele europene de administrare a oraşului.

„Managementul electronic a documentelor va permite economisirea hârtiei şi va uşura activitatea Consiliului. Acum nu va mai fi nevoie ca fiecare act să fie printat şi multiplicat pentru fiecare consilier”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

Totodată, această iniţiativă  a trezit şi motive de îngrijorare la mai mulţi consilieri, care consideră că în timpul lucrului cu calculatoarele vor întâmpina şi anumite probleme.

„Va trebui de modificat procedura prevăzută în Regulamentul Consiliului municipal, cu privire la transmiterea documentelor. Trebuie de asigurat că documentele ce vor ajunge la consilieri vor coincide cu documentul original”, a precizat consilierul din Partidul Popular Creştin Democrat, Alexandru Corduneanu.

Drept răspuns, primarul a subliniat că procedura va suferi într-adevăr anumite modificări, însă cât priveşte securitatea documentelor „de acest lucru se va ocupa în continuare secretarul CMC, Valeriu Didencu”, a mai spus Chirtoacă.

Primarul a anunţat că cu fiecare consilier în parte va fi întocmit un contract de răspundere materială, de asemenea calculatorul va putea fi folosit şi înafara Primăriei, însă prezenţa laptopurilor la şedinţele CMC va fi obligatorie.

Sursa: UNIMEDIA

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.