Astăzi, Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova (BNS), în cadrul conferinței de presă, a lansat Aplicația de vizualizare a datelor Recensământului Populației și al Locuințelor (RPL) 2014.

Această aplicație este un instrument de accesare și vizualizare interactivă a datelor recensământului, destinată tuturor celor interesaţi de caracteristicile populației, gospodăriilor și locuințelor: reprezentanţilor autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, implicaţi în luarea de decizii în sfera socială şi ecobnsnomică, cât şi organizaţiilor neguvernamentale, reprezentanţilor mediului de afaceri și academic, mass-media, dar și publicului larg.

Directorul general al BNS, Vitalie Valcov, a menționat cât de importantă este statistica populației pentru politicile unui stat: “În premieră datele unui recensământ sunt diseminate într-un mod interactiv și accesibil, pentru a valorifica volumul imens de date colectat și pentru a satisface nevoile diferitor categorii de utilizatori. Iar îmbunătățirea accesibilității datelor RPL privind populația va contribui la elaborarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice informate și bazate pe evidențe”.

Elaborarea aplicației a fost posibilă datorită asistenței tehnice din partea Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie şi a Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare în vederea diseminării rezultatelor RPL 2014.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.