Astăzi, 28 iulie, a avut loc lansarea Sistemului Informațional de Management în Educație (SIME), proiect inițiat de Ministerul Educației cu susținerea Centrului de Tehnologii Informaționale și Comunicaționale în Educație, a direcțiilor raionale de învățământ și a școlilor din țară. Proiectul a fost posibil de implementat grație asistenței tehnice a Băncii Mondiale.

Proiectul SIME a constat din câteva etape și anume: fortificarea capacităților statistice și analitice, îmbunătățirea calității și fiabilității datelor colectate prin SIME, deschiderea datelor în sectorul educației.

Sistemul informațional va contribui la consolidarea calității și utilizarea deciziilor de management în sectorul statisticii educaționale la diferite nivele. De asemenea, va promova un mediu favorabil pentru responsabilizarea socială în sectorul educației din Republica Moldova, prin deschiderea accesului la date și încurajarea supravegherii de către cetățeni a serviciilor de educație și impactul reformelor în curs de desfășurare.

SIME a fost elaborat anterior cu scopul monitorizării abandonului școlar și colectării datelor cu privire la elevii, angajații și instituțiile ce fac parte din învățământul preuniversitar. Ulterior, Ministerul a decis să îmbunătățească sistemul informațional și să extindă domeniile în care acesta este utilizat pentru a obține informații complexe, actualizate și cu un grad minim de eroare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.