Cu siguranţă ai auzit de Bill Gates şi Mark Zuckerberg – cei din vina cărora stai pe net şi, vorba mamei, „Faci ce faci şi tot la comp stai…!”, scrie bloguvern.md.

Dacă vrei să te faci IT-șnic cu acte în regulă, aplică la specialităţile din domeniul IT.

Vei putea, cu uşurinţă, elabora un facebook al tău, ori o aplicaţie pentru iPhone.

Te vei afirma în telecomunicaţii, vei putea face parte din prima linie a celor care au implementat chip-urile în viaţa de zi cu zi a fiecăruia (aici nu vorbesc de buletine).

Vei avea șansa să lucrezi pentru companii de talie mondială de aici din țară, având atât satisfacție materială, cât și morală.

Dacă vrei să participi direct la transformarea Science Fiction-ului tehnologic în realitate, vei visa coduri de programe, asemeni lui D. Mendeleev şi tăbliţa lui.

Universităţile îţi pun la dispoziţie câteva opţiuni:

– Cea tehnică. La UTM sunt cadre didactice calificate şi opţiuni de stagiere peste hotare unde poţi obţine o amplă experienţă în domeniu.

– Economică. La ASE se pune accent atât pe tehnologiile informaţionale, cât şi pe implementarea acestora în economie.

– Fizică. La USM găseşti Tehnologii Informaţionale mai mult desfășurate în raza științelor exacte.

– Universitatea de stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul, Facultatea de Economie, Informatică şi Matematică, are o echipă tânără, cu metode noi de predare.

Ca să faci o facultate în domeniul IT te va costa între 5 şi 7 mii de lei anual, în funcţie de specialitate, iar dacă ai o medie bună, atunci ai putea nimeri în unul din cele 1200 locuri rezervate la buget, număr mărit pentru acest an.

Banii investiți în studii pot fi recuperați chiar din primul an de facultate, dacă îți dai silință nu doar în studii, ci și în practică.

Iar din anul III al facultății studenții sunt, practic, vânați de către companiile de IT.

Moldova duce lipsă de specialiști creativi și perseverenți în domeniu. Acei care sunt, nu completează nici jumătate din personalul de care este nevoie.

Moldova are nevoie de specialiști în IT pentru a înainta pe plan tehnologic informațional.

Iar motivația ta este visul tău.

Învață, muncește, câștigă.

Sursa: bloguvern.md

5 COMENTARII

  1. В usm в основном на кафедре математики и информатики все ит, специальность – информатика, прикладная информатика, информационный менеджмент

  2. „Iar din anul III al facultății studenții sunt, practic, vânați de către companiile de IT.” -> sper sa aveti dreptate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.