Consiliul de Administraţie ANRCETI a emis câteva decizii, prin care a recunoscut nevalabilitatea licențelor eliberate în anul 2014 companiilor „SPICE TELECOM” SRL, „FEBO TELECOM” SRL și „ON NET INT” SRL pentru utilizarea unor blocuri de numere telefonice în scopul furnizării reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii electronice. Deciziile respective au fost luate după ce s-a constatat că cei trei furnizori au comis încălcări ale normei legale: ei nu au activat blocurile de numere atribuite în termen de cel mult un an de la data atribuirii lor și nu au notificat ANRCETI despre acest lucru.

În conformitate cu prevederile Legii comunicațiilor electronice și ale Procedurii privind administrarea resurselor de numerotare telefonică, licența de utilizare a resurselor de numerotare își pierde valabilitatea în cazul neutilizării, într-o perioadă neîntreruptă de cel puţin douăsprezece luni, nici a uneia dintre resursele de numerotare atribuite prin licenţă.

În același timp, prin deciziile sus-menționate, Consiliul de Administraţie al ANRCETI a anulat actele sale din anul 2014 privind eliberarea licențelor de utilizare a resurselor de numerotare pentru companiile „SPICE TELECOM” SRL, „FEBO TELECOM” SRL și „ON NET INT” SRL.

Conform legislației în vigoare, resursele de numerotare telefonică sunt resurse limitate aflate în proprietatea publică a statului și sunt gestionate de către ANRCETI. Ele sunt atribuite de către ANRCETI, la solicitare, furnizorilor de reţele şi servicii publice de comunicaţii electronice în baza procedurii de eliberare a licenţelor de utilizare a resurselor respective. Furnizorii utilizează resursele de numerotare atribuite în scopul furnizării serviciilor publice de comunicaţii electronice.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.