Ieri, Pavel Filip, Ministrul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor şi Joice Fernandes, Microsoft Senior Editor WW PPA, responsabil în cadrul corporaţiei de “Shape the Future” şi National PC Program au semnat un Acord de intenţii privind instituirea unui parteneriat public privat în vederea realizării acestui proiect.

Proiectul “Shape the Future” susţine Guvernele să acorde acces la tehnologii universale tuturor cetăţenilor şi, în particular, prevede asigurarea tuturor elevilor cu laptop-uri, la prețuri mai mult decît simbolice. În conformitate cu înţelegerile la care s-a convenit, urmeaza să fie atraşi și alți parteneri, operatori din domeniul comunicațiilor electronice pentru a realiza acest proiect în Moldova.

Ceremonia semnării Acordului a avut loc în prezenţa Preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu.

“Shape the Future”a înregistrat practici de succes în parteneriat cu Guvernele din Portugalia, Guatemala, Irlanda şi alte ţări. În Portugalia, la cele 10 milioane de populație, în 3 ani au fost asigurate cu laptop-uri 2 mln de oameni, în mare parte elevi, pedagogi și studenţi. Compania Microsoft dispune de un sistem integrat de servicii pentru aplicarea soluțiilor, inclusiv hardware, software, content, training, infrastructură.

Vezi si ce spune Tudor Darie despre Acordul de intenţii MTIC – Microsoft.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.