Contribuabilii care au recepționat un aviz de plată din partea Serviciului Fiscal de Stat sau primării, pot achita impozitul pe bunurile imobiliare prin Serviciul guvernamental de plăți electronice MPay – lucru care face posibilă achitarea online a impozitului.

Astfel, achitarea impozitului pe bunurile imobiliare – proces ce până acum fura ore din agenda zilnică a contribuabililor, poate fi rezumat la activități de câteva minute, independente de programul de lucru al instituțiilor publice și al băncilor comerciale. 30 iunie 2016 este termenul limită de achitarea impozitului pe bunurile imobiliare pentru contribuabilii care doresc o reducere de 15% din suma totală a impozitului.

MPay face posibilă achitarea impozitului prin intermediul mai multor modalități de plată cum ar fi: carduri bancare, terminale de plată, sisteme e-banking, moneda electronică și plăți în numerar. În cazul plăților în numerar, cetățenii se pot adresa la ghișeele băncilor, oficiile Poștei Moldovei sau terminalele de cash-in. Achitarea prin MPay oferă avantaje considerabile și cetățenilor Republicii Moldova stabiliți cu traiul peste hotarele țării, prin urmare, acești contribuabili pot achita de la distanță impozitul pentru bunurile imobiliare, utilizând cardul bancar.

În anul 2016, MPay a înregistrat și procesat 430 mii plați în sumă de peste 95 mil. lei pentru impozitului pe bunurile imobiliare.

Aici puteți accesa Ghidul utilizatorului pentru achitarea impozitului pe bunurile imobiliare prin Mpay.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.