r23

Media playerul Winamp a devenit un simbol al epocii calculatoarelor, pentru o întreagă generație de utilizatori Windows. În ultimii ani, popularitatea playerului a scăzut considerabil. Dupa 15 ani de la lansarea primei versiuni a programului, s-a decis să se întrerupă dezvoltarea și susținerea în continuare a legendarului player.

Winamp.com și serviciile conexe nu vor mai fi disponibile după data de 20 decembrie 2013. Playerul Winamp Media nu va mai putea fi descărcat. Vă rugăm să descărcați cea mai recentă versiune a programului pînă la data indicată. Vă mulțumim pentru sprijinul de peste 15 ani a comunității Winamp”, se indică pe site-ul proiectului.

Lansarea primei versiuni a playerului, dezvoltat de adolescentul hacker american, Justin Frankel, a avut loc în primăvara anului 1997. În 1999 toate drepturile asupra produsului au fost cumpărate de către compania AOL. Winamp 2 a fost una dintre cele mai descărcate aplicații pentru Windows. Pînă la sfîrșitul anului 2009, playerul era utilizat de 70 de milioane de oameni. La moment mai poate fi descărcată cea mai recentă versiune a aplicației – Winamp 5.66.

2345234

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.