ThinkPad T470

Compania chineză Lenovo, care a obținut în 2005 drepturile asupra diviziei IBM de fabricare a notebook-urilor, a prezentat modelul aniversar ThinkPad T470. Acesta este un tribut adus originalului IBM ThinkPad 700C, care a fost lansat în octombrie 1992.

Laptopurile ThinkPad sunt atât de mult timp pe piață, încât de mai multe ori au devenit primele în ceva: primul laptop în spațiu, primul cu cip pentru servere, etc. Multe elemente retro ale seriei ThinkPad până în prezent sunt utilizate în laptopurile moderne Lenovo.

Designul originalului ThinkPad a fost dezvoltat de către Richard Sapper și a fost proiectat în Japonia. De aceea laptopul la exterior arata ca o cutie Bento japoneză. În modelul aniversar au fost combinate elementele de design originale și componentele moderne: suprafață de cauciuc, TrackPoint, tastatură ThinkPad cu buton albastru Enter, logo multi-color și câteva LED-uri.

În interior este instalat un procesor Core i7, 16 GB de memorie RAM, un SSD de 512 GB și placă grafică GeForce 940MX. Sunt prezenți mai mulți conectori: USB-C, trei porturi USB standard, cititor de carduri, port HDMI și Ethernet. Există, de asemenea, un scaner de amprente.

Prețul laptopului începe de la 1.900 de dolari.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.