În luna martie a acestui an, Nintendo a lansat noua consolă Switch, astfel încetând producția consolei anterioare – Wii U. În general, Wii U nu s-a bucurat de mare succes din partea consumatorilor, înregistrând vânzări foarte mici. În ciuda acestui fapt, ea a avut caracteristici interesante, cum ar fi controlerul, care putea servi în calitate de ecran tactil suplimentar. Anume acesta a fost utilizat de un entuziast pentru a transforma consola într-un PC real, cu Windows.

Un cunoscut membru al forumului sudomod, cu numele banjokazooie, a modificat controlerul wireless Wii U și dispozitivul Intel Compute Stick, creând din acestea un PC compact cu Windows 10. Componentele utilizate sunt următoarele: un procesor Intel Core m5, 4 GB de RAM, SSD cu capacitatea de 64 GB, card SD de 128 GB și o baterie cu capacitatea de 4000 mAh. Gamepad-ul este dotat cu ecran LCD cu rezoluție de 2560×1440 pixeli, placă de sunet USB DAC și amplificator stereo. Sunt prezente modulele de comunicații Bluetooth și Wi-Fi.

Banjokazooie a instalat pe dispozitiv emulatorul Cemu, care a permis lansarea jocurilor pentru Wii U, precum Super Mario. Teoretic jocurile de la alte console clasice la fel pot fi rulate pe acest dispozitiv.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.