Ubisoft lucrează la un nou joc rhythm-action –  Rocksmith, care va conţine o chitară electrică perfect funcţională precum şi cintece ale lui David Bowie, Nirvana şi The Rolling Stones.

Anunţul, făcut prin intermediul The Hollywood Reporter a venit la o lună după ce Activision a sistat producţia seriei Guitar Hero. Şi, ar mai fi de adăugat, într-un moment în care genul muzical trece prin mari dificultăţi financiare.

Rocksmith încearcă să se poziţioneze diferit faţă de competitori. „Guitar Hero e un joc de petrecere cu invitaţi” zice Tony Key şeful marketing-ului Ubisoft, „Rocksmith va fi o adevărată experienţă muzicală”.

Ubisoft caută un parteneriat activ cu Gibson şi alţi mari producători de echipament muzical, în tentativa de a crea un joc orientat mai mult spre învăţarea propriu-zisă a instrumentului chitară, se mai înţelege din comunicat. Jocul Rock Band 3, al celor de la Harmonix a avut o abordare asemănătoare, vinzindu-se împreună cu un Fender-Stratocaster extrem de real ca preţ, mărime şi funcţionabilitate. Ubisoft vrea să meargă mai departe, introducind pe consola sa o intrare jack compatibilă cu orice model de chitară electrică.

„Între numărul celor care visează să cinte la chitară şi cei care ajung să o facă este o diferenţă uriaşă” a mai spus Key, „noi vrem să creăm o nouă generaţie de chitarişti valoroşi”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.