CupheadStudioul canadian StudioMDHR Entertainment deja 7 ani lucrează asupra jocului Cuphead – realizat în stilul desenelor animate americane din anii 30, ai secolului trecut. Fondatorii studioului Chad și Jared Moldenhauer, de dragul proiectului, au plecat de la locurile de muncă și au pus drept gaj propriile case. Într-un interviu recent, pentru GamesRadar, Chad a povestit la ce au renunțat ei pentru a realiza proiectul ambițios.

„La început lucram în trei asupra jocului Cuphead și numai în weekend-uri”, a spus directorul creativ al StudioMDHR. „Am știut că cu o astfel de echipă mică va fi imposibil de a extinde jocul…  și în general acesta nu arată la fel ca acum. După prezentarea la E3 2015, am primit un număr incredibil de feedback-uri pozitive”.

„Atunci ne-am dat seama că o mulțime de oameni doresc să se joace în Cuphead – a adăugat Chad. Eu și fratele meu am renunțat la locurile de muncă, am pus drept gaj casele și am început să recrutam dezvoltatori pentru echipa noastră. Aceasta a fost șansa noastră de a face jocul așa cum ne doream să fie, în loc să lansam o versiune simplificată, creată de trei persoane”. Acum în studiou lucrează douăzeci de persoane.

Personajele și anturajul jocului au fost inspirate din desenele animate precum „Bimbo’s Initiation” din 1931, Swing You Sinners din 1930, Steamboat Willie din 1928, Silly Symphonies etc.

Potrivit lui Chad, pictorii folosesc doar instrumentele și materialele cu care au fost create desenele animate din anii 30 (creion, cerneală și acuarelă), iar fiecare cadru este pictat manual.

Cuphead va fi lansat pe 29 septembrie 2017, pentru Xbox One și PC (Steam și Microsoft Store).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.