ATARIDe ceva timp pe internet apar zvonuri că compania Atari, care în 1970-1980 a fost lider pe piața de jocuri video, planifică să lanseze o nouă consolă de jocuri. Într-un interviu acordat pentru GamesBeat, CEO-ul companiei, Fred Shesnais, a confirmat această informație, spunând că Atari se va reîntoarce pe piață.

Reprezentanții companiei au decis să nu facă vreun anunț în cadrul E3 din acest an. Cu toate acestea, pe site-ul Atari a apărut un video cu un dispozitiv misterios, cu inserții din lemn, ceea ce indică lansarea în curând a unui produs complet nou.

Șeful Atari a refuzat să dezvăluie alte informații despre acest gadget, spunând doar că noul produs este bazat pe tehnologii PC și că va fi prezentat mai târziu. Se presupune că consola nu va concura cu PlayStation și Xbox.

Atari este un pionier pe piața de console de jocuri. Compania a ocupat rapid o poziție de frunte, dar nu a reușit să se mențină odată cu creșterea concurenței. Fiind în pragul falimentului, Atari a fost cumpărată de Fred Chesnais, care a promis ca va face din compania dată o marcă importantă în industrie.

Ultima consolă lansată de către companie a fost Atari Jaguar, în noiembrie 1993.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.